PALAK PANEER // SPINAT MED PANEER
from Masalamagic
- Recipe Servings:2
- Prep Time:15 Minutes
- Cook Time:45 Minutes
- Total Cook Time:01 Hour
- Difficulty Level: Medium
Kjære paneer elskere, denne oppskriften er en hit blant indere og jeg er ikke i tvil om at det gjelder flere. For det første er det noe som normalt finnes om en av få vegetar retter på indiske restauranter. For det andre er den meget god og spennende med spinat og kryddersmaker.
Ingredients Of Matar Paneer Masala
- 6 ss olje
- 1 ts spisskummen
- 150 g løk
- 2 fedd revet hvitløk
- 150 g tomater
- 1 ss tomatpuré
- 2 ss revet ingefær
- 1½ ts salt
- ½ ts gurkemeie
- 1 ts chilipulver
- 2 ss rømme
- 600 g frossen spinat
- 2 pk Paneer
- 1 ts garam masala
- (1 dl vann)
Fremgangsmåte:
- Riv ingefær og hvitløk på rivjern, skjær løk i terninger og knus tomatene.
- Del paneer i terninger. Varm 2 ss olje og stek de lett et par minutter på medium varme (spar 2 biter til pynt før servering). Sett stekte paneer biter til side.
- Varm olje. Ha i løkterninger og stek dem lysebrune. Tilsett hvitløk og ingefær, etter 1 minutt ha i tomater, tomatpuré, salt, gurkemeie og chilipulver. Bland godt og la alt koke i 2–3 minutter.
- Tilsett rømme, bland godt og la alt putre i 2–3 minutter. Fortsett med spinat.
- Bland godt og la det godgjøre seg i 8–10 minutter. Tilsett Paneer biter som trekkes med de siste 5 minuttene. Bland forsiktig. For litt mer flytende konsistens, ha i 1-2 dl vann sammen med stekt Paneer). Avslutt med garam masala.
Pynt med revet Paneer på toppen før servering. Dette er et nydelig måltid øye, gane og mage. Serveres med Nirus basmatiris, håndlagde nan, mango chutney, papadam og raita.
Paneer elsker eller ei, denne blir du hektet på!
We suggest these items to servings:
RELATED RECIPES
- Erter
- Middagspotet
- Brokkolini
- Meggi