TANDOORI KYLLING
MDH
- Porsjoner: 4
- Forberedelse: 15 minutter
- Tilberedningstid: 40 minutter
- Vanskelighetsnivå: medium
Tandoori kylling har navnet sitt fra den klokkeformede tandoor-leirovnen som også brukes til å lage naan.
Skinnfrie ben og lår blir marinert i en blanding av yoghurt, sitronsaft og krydder.
Kyllingen får sin karakteristiske røde nyanse fra enten av chili eller tilsetning av rødt fargestoff.
Du trenger ikke en tandoorovn for å lage tandoori kylling! Du kan koke det over en grill (kull foretrukket) eller bare i en ovn.
Ingredienser
- Olje
- Salt
- Deggi Mirch
- Tandoori Masala
- Hvitløk
- Ingefær
- Sitron
Forberedelse:
- Bland seks fedd hvitløk, 60g løk og 15g ingefær.
- Legg til ½ ts MDH deggi mirch, 1 ts salt og bland.
- Påfør det grundig på kyllingen (800g ca.).
- Ta kyllingen og snitt på bryst og ben.
- Bland deretter 20g Tandoori Masala, ½ ts salt, ½ ts Deggi Mirch, 1 ts besan (finmalt kikerter), 3 ts sitronsaft og 3 ts. vann.
- Smør blandingen godt på kyllingen. La den stå og godgjøre seg i 15 minutter.
- Forvarm kyllingen i ovnenen på 200 grader i 15 minutter. Ta ut kyllingen og smør den med 25g spiselig olje.
- Sett i ovnen / Tandoor. Fjern fra ovnen ved etter 30 minutter.
- Serveres varmt.