MAA KI DAAL
By TRS
- Serveings: 4
- Forbredelsestid: 20 Minutter
- Matlagingstid: 120 Minutter
- Vanskeligshets: Lett
Denne retten er fra Punjab-regionen, fra ‘langar’-navnet gitt til det frie felleskjøkkenet i templet.
Hvis du liker dette og vil prøve flere spennende oppskrifter, så kjøp “Autentisk indisk mat” av Anjula Devi.
Ingredienser:
- 200g TRS hele svart urid daal
- 1 TRS indisk laurbærblad
- 1 1 stykke TRS cassia bark
- 1 ss TRS cumin frø
- 1 ss TRS knuste korianderfrø
- 1/4 ss TRS knuste svart peppekorn
- 1/2 ss TRS gurkemeiepulver
- 1 ss TRS rød chili flak
- 2 ss TRS fenegreekblader
- 2 TRS kryddernøkler
- 1 TRS svart kardemomme
- Klem av asafoetida
- 3 ss pulped eller revet fersk ingefær
- 3 oz. smør
- 2 ts solsikkeolje
- 2 store løk
- Salt til smak
- 2 ts TRS hakket hvitløk
- 4-6 friske grønne chili
- 250 ml varmt vann
- Liten haug med fersk koriander
- Juice med halv sitron
Forberedelse:
- Vask TRS linser under en kald løpekran, og legg til en stor gryte med lokk.
- Tilsett 1 liter vann og kokke den, og deretter reduser til lav varmen.
- Legg til en klype asafoetida sammen med 1 ts fersk ingefær. Legg lokket på pannen og kok i 50 minutter eller til linser har helt brutt ned og blitt ganske grøtaktig.
- Mens linser er kokt, plasser smør og olje i en panne på lav varmen. Legg til TRS Indisk Laurbærblader, TRS cassia bark, TRS cumin frø, TRS knuste korianderfrø og TRS black peppercorns, varmer dem gjennom i 1 minutt.
- Tilsett løk og salt etter smak. Vri varmen til middels og stek løk i 2 minutter.
- Tilsett TRS-gurkemeiepulver og TRS-røde chiliflakker. Fortsett å steke løk til de er en lys gyldenbrun farge, og legg til gjenværende ingefær, så vel som hvitløk og grønn chili. Saute i 2 minutter.
- Kontroller at linser er kokt, legg deretter løk til linser, rør godt og tilsett ytterligere 250 ml varmt vann. Kok og reduser til et veldig lavt kokeslag, legg deretter lokket på pannen og kok i ytterligere 60 minutter. I løpet av de siste 15 minuttene, fjern lokket, legg til TRS fenegreekblad, TRS nellik og TRS svart kardemomme. sett lokket tilbake på pannen og la den koke i de siste 15 minuttene.
- Fjern fra varmen, tilsett hakket koriander og sitronsaft.
- Server med varmt chapattis.
- Husk å telle nellik og kardemomme i og deretter telle dem ut igjen før du serverer.
- NB suge daal over natten for bedre resultater.